Østerbro, alt for enhver smak


#myCPH #myCopenhagenMette #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

Gamle, nye skatter

Noe jeg er veldig glad i, er å lete etter loppemarkedfunn som kan skape nytt liv blant de tidligere anskaffede skattene mine. Jeg elsker kontrasten mellom nytt og gammelt, noe som også gjenspeiles hjemme hos meg. Jeg kan lett bruke et par timer på å gå rundt på Lidkøb, som er et stort gjenbruksmarked på ytre Østerbro. Her kan du finne alt fra møbler, klær til barn og voksne, sko, smykker, flotte pelser og mye annet. Jeg kan se på den samme gjenstanden flere ganger i løpet av et besøk i Lidkøb, og jeg synes det er spennende å fundere over hvilken historie nettopp denne gjenstanden skjuler.

Is, gelato, sorbet: Kjært barn har mange navn

Jeg elsker is, og på Østerbro finner du en mengde lekre isbutikker, blant annet noen av mine favoritter. Den absolutte favoritten er Olufs is i Olufsgade 6. De selger italienske, hjemmelage ispinner i ulike størrelser, og jeg bruker ofte lang tid på å bestemme meg for hvilken smak jeg skal velge – egentlig har jeg lyst på én av hver. De skifter ofte ut smakene, men er jeg så heldig å være der en dag de har romkuleis, velger jeg garantert den!

Har jeg lyst på is i kjeks, går jeg til Østerberg Ice Cream i Rosenvængets Allé 7c. Her lager de sine egne kjeks, og duften brer seg langt nedover gaten. Så er du ikke sulten på noe godt fra før, blir du det bare av lukten, noe som også køen utenfor er et bevis på. Men tro meg, det er verdt ventetiden!. Her varierer de også mellom ulike smaker, men min favoritt er salt karamellis.

Rullemoro

Skal jeg mosjonere og samtidig ha det kjempegøy, drar jeg til skateparken i Fælledparken med mine side-by-side-rulleskøyter og glir rundt på den myke asfalten der. Jeg kan på ingen måte sammenligne meg med de kule guttene og jentene som suser rundt på skateboard og inlines, men jeg synes det er flott at det er plass til alle her, både de proffe og mindre dyktige, som meg, både unge, eldre, foreldre og barn. Det blir tatt hensyn til alle, uansett ferdighetsnivå. Når jeg føler at jeg har rullet nok, setter jeg meg ned og betrakter de andre på skatebanen og beundrer deres ferdigheter, og for meg er dette en fin måte å få frisk luft, mosjon og nye sanseinntrykk på.

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene