Morgen, middag og kveld

#myCPH #myCopenhagenJacob #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

av Jacob

Frokost – God start på dagen hos Sonny

Sonny er en koselig, franskinspirert kafé i Rådhusstræde, midt i Indre by. Vil du starte dagen med en deilig kopp kaffe, er Sonny stedet du bør gå til. Menyen på Sonny er enkel, men inneholder alt du trenger for å få energi til resten av dagen. Alle retter serveres med stor omtanke for detaljene. Prøv gjerne avocadosmørbrødet deres – det er nydelig.

Gå tur på Kastellet

En spasertur på Kastellet er en fin måte å se København på. Her har du mulighet til å se Den lille Havfrue, den engelske kirken, den svenske kirken, Langelinie lystbåthavn og Gefion-fontenen. Spesielt vakkert er det i april, når kirsebærtrærne ved Langelinie står i full blomst. Oppe fra Kastellet har du god utsikt over Københavns havn med Operaen, den nye skibakken, strikkhopperne på Refshaleøen, Kongeskipet og de imponerende luksuscruiseskipene.

Wine O'clock – Ta et glass i det grønne

Etter en lang spasertur fortjener ganen noe godt. Bak Københavns Designermuseum i Bredgade ligger Grønnegården, med en av Københavns vakreste hager. Café Klint har uteservering, der du kan ta et glass mens du beundrer de vakre lindetrærne og det ærverdige, gamle Frederikshospital. Siden hagen ikke er så godt kjent, kan du være så heldig at du får den for deg selv.

Middag med etterfølgende fest

Avslutt dagen i godt selskap på Restaurant Toldboden. Her blir maten servert av glade sjømenn og matroser, og dere plasseres på benker og rundt bord fra Danmarks gamle havner. Omgivelsene er røffe, sjarmerende lokaler med utsikt over Københavns havn. Toldboden har et stort utvalg av fisk og skalldyr, som varierer etter sesong, og dagens fangst står alltid på menyen. Jeg velger alltid fish and chips. Maten er skapt for å deles og spises med fingrene (min tommelfingerregel er at hvis det er «finger-food», er det «good-food». 

Start kvelden med en cocktail og litt havnesnacks i baren før middag, og la stemningen lokke deg ut på dansegulvet, der Toldbodens nattklubb inviterer til fest og moro til langt ut i de små timer.

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene