”Hidden Gems” i København

#myCPH #myCopenhagenJulia #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

av Julia

København er en herlig by som byr på opplevelser av mange slag. Alt fra kultur, shopping, mystery rooms, Go-Boats og kulinariske nytelser. Dette er mine favoritter blant "Hidden Gems” i København.

Glyptoteket

Rundt 6 minutters gange fra hotellet og skjult bak Tivoli finner du en av byens mest omfattende kunstsamlinger. Ny Carlsberg Glyptotek ble grunnlagt av brygger Carl Jacobsen (1842–1914), som var en lidenskapelig samler. Glyptoteket har en unik samling av mer enn 10 000 kunstverk og arkeologiske gjenstander. Blant annet malerier fra den danske gullalderen, greske og romerske skulpturer, franske malerier, sarkofager fra Egypt samt franske og danske skulpturer. Det aller beste er imidlertid et besøk i museets nydelige, tropiske hage. De har også en fin kafé der du kan nyte utsikten til hagen mens du tar en kopp kaffe.

Maven

Har du behov for en matbit etter shoppingturen på Strøget? Da kan jeg varmt anbefale min yndlingsrestaurant, Maven. Maven ligger bak Storkefontenen ved Nikolaj Plads. Maven er skjult inne i Nikolaj-kirken og tilbyr kvalitetsviner og klassiske retter tilberedt av de beste råvarer. Om sommeren har de alltid et herlig utvalg av skalldyr, som kan nytes med et glass musserende i solen på restaurantens uteservering.

Villa Vino

Det er alltid ”wine o’clock”, så ta turen til Mikkel Bryggers Gade. I denne lille gaten ligger Københavns eldste kino som fortsatt er i drift, Grand Teatret, men også ”Den Lille Gule” og ”Villa Vino”. Denne energiske gaten ligger skjult bak Rådhuset og er et perfekt sted å slappe av sammen med familie og venner, gjerne over et glass god hvitvin. Her får du alltid god service, og betjeningen har god kunnskap om de 60 ulike vinene de selger på glass. Her kan du med andre ord prøve deg frem til din nye yndlingsvin. Og skulle du bli sulten underveis, har de alltid noe godt for å servere.

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene