Havnefronten og kanalene

#myCPH #myCopenhagenWendy #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

af Wendy

Jeg elsker områdene og utsikten rundt kanalene og havnen i København, og jeg bruker mange dager til å nyte havnefronten til fots eller med en av kanalbåtene.

Den Sorte Diamant

Fra Langebro, som knytter Amager sammen med København, vil jeg anbefale å følge Christians Brygge langs havnefronten til det enestående Kongelige Bibliotek i den vakre bygningen som bærer navnet "Den Sorte Diamant", som lener seg så fint ut over vannkanten og blinker.

Kanalrundfart – byen sett fra vannsiden

Herfra går jeg gjennom de smale gatene til Gammel Strand, slentrer litt rundt, slapper av og tar kanskje en kopp kaffe før jeg hopper på en av sightseeingbåtene i kanalen. Jeg har selvfølgelig sett alt før, men det er en like fantastisk opplevelse hver gang og blir aldri kjedelig. På båten kan jeg lene meg tilbake og slappe av mens jeg blir presentert for Københavns herligheter: Bygninger, historie, modernisme, sykler, artige historier, skjønnhet, kunst og den vidunderlig avslappende atmosfæren som gjør byen så fantastisk.

Smak på Nørrebro

Ønsker du å oppleve et kulturskifte fra indre by til et lokalt strøk i København, bør du dra til Nørrebro og for eksempel spise på et av de mange kebab-houses. Nørrebro har masse spisesteder, så du finner helt sikkert noe som faller i smak hvis du ikke er så glad i kebab.

Den Lille Havfrue og dronningens bolig

Når jeg hopper av båten ved Den Lille Havfrue, går jeg tilbake mot sentrum. Her kommer jeg nemlig forbi Amalienborg Slott med den vakre hagen, mens jeg kan se Operahuset på den andre siden av kanalen.

En kald øl i Nyhavn

Siste stopp tar jeg i Nyhavn. Er det sommer, tar jeg en øl og er det vinter, drikker jeg en kopp varm kakao mens jeg nyter det alltid pulserende livet på havnen.

Det er mitt København <3

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene