København til fots

#myCPH#myCopenhagenThomas #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

København er en oversiktlig by, og det er enkelt å ferdes til fots i den gamle bydelen. Jeg går ofte en tur og nyter de små oasene av historie, natur og ro som du finner over hele byen.

Den gamle havnen

Den gamle havnen er omvandlet til herlige rekreasjonsområder med historiske bygninger side om side med ny skandinavisk arkitektur. Ta for eksempel Christiansborg slott, Børsen og det Kongelige Bibliotek, som ligger fint til rundt gamle Tøjhushavn, (nå bibliotekhage) og grenser opp mot ny og moderne arkitektur som Den Sorte Diamant og Blox, hvor blant annet Dansk Arkitektur Center holder til.

Går du over Langebro til Christianshavns Vold, kan du følge i de gamle københavnernes fotspor langs vollen. Her kan du oppleve de gamle forsvarsbastionenes historie. Vollen går forbi fristaden Christiania med mange unike butikker og en hyggelig, åpen atmosfære.

Christianshavn

I Christianshavn finner jeg alltid en helt spesiell indre ro. Det er avslappende å gå langs kanalene, som er bygget etter nederlandsk modell, se på seilbåtene som ligger til kai, husbåtenes snirklete dekorasjoner og bare være tilskuer til livet på havnekaiene.

Ved vannet

Et annet favorittsted langs havnen er Islands Brygge, der byens barn koser seg i solen fra tidlig vår til sen høst, og der de blå bølgene i Havnebadet lokker med en forfriskende dukkert. Et nyere område som jeg liker å besøke, er området rundt Inderhavnsbroen/Nyhavn. Her kan du nyte en kald forfriskning på kaikanten i selskap med en broket forsamling av lokale og turister. Er været bra, tar jeg gjerne turen ut til Refshaleøen, forbi Operaen og Marinestation København. Herfra kan man nyte synet av København med vannet i forgrunnen og få et glimt av Den Lille Havfrue, Langelinie og Amalienborg på den andre siden av havnen.

En spasertur fra Hotel The Square og til Inderhavnsbroen, langs Christianshavns Vold, Christiania og kanalene, tar en liten time i rolig tempo – og det er gode muligheter til å besøke en kafé eller annet bevertningssted på veien.

Se opp

Generelt gjelder det for hele byen, at du gjør deg selv en tjeneste ved å kikke opp og få med deg detaljene på de gamle fasadene under de kobbergrønne takene. Mange fasader vitner om hvilken funksjon bygningene opprinnelig har hatt, eller forteller en historie om personene som har bodd på adressen tidligere.

Spisesteder

Når jeg og mannen min vil spise godt, er København full av muligheter. Her har jeg samlet et lite utvalg av mine favorittsteder:

The Union Kitchen i Store Strandstræde

Kjempekoselig sted der det alltid er folk – så det lønner seg å bestille bord. Mine favoritter på menyen er ”Fried Chicken Waffle” og ”Eggs Benedict”.

Fars Dreng i Ny Adelgade

Herlig, lite sted ved Kongens Nytorv som serverer de lekreste sprø vafler. Se mer her

Burgertid?

København har et utall av ”gourmetburger”-restauranter. Min absolutte favoritt er Vesterbro Originale Burgerrestaurant i Istedgade. De lager blant annet sin egen relish – og du er bare nødt til å prøve chili-relish enten i burgeren ”Den Stærke” eller som dip – eller kanskje uten noe til.

No. 2

Hvis vi skal flotte oss ekstra, går vi gjerne på restaurant No. 2 (nummer 2), som ligger ved Københavns havn. Restauranten bruker hovedsakelig danske/skandinaviske råvarer. Forslagene i kveldsmenyen er alltid en innertier for oss, og prisen er dessuten rimelig.

Drinker

Når kvelden skal rundes av med en kulørt drink, har byen også mye å tilby, for eksempel Curfew i Stenogade eller Lidkoeb i Vesterbrogade.

Favoritten er imidlertid K-Bar i Ved Stranden. Får man plass i baren, kan man se bartenderne mikse de vidunderligste drinker – jeg går aldri derfra uten å ha nippet til minst én ”Jordbær med Rude”, som best kan beskrives som rødgrøt med fløte servert i Martini-glass.

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene