Uendelige valgmuligheter

av Ida

#myCPH #myCopenhagenIda #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

For meg er København så uendelig mange ting, og jeg benytter meg av en rekke av byens unike muligheter, alt fra gode spisesteder og shopping til kunst og deilige spaserturer. Jeg mangler aldri noe å foreta meg når tiden tillater det, og nedenfor finner du et utvalg av mine yndlingsaktiviteter i byen, som jeg varmt kan anbefale.

Strøget – mer enn bare shopping

Strøget er et fantastisk sted for de shoppinglystne, men jeg elsker også å bare rusle ned hele gaten og nyte livet. Som regel ender jeg på en av de mange kafeene rundt Nyhavn, hvor det er mulig å få en deilig lunsj.

Allsidige Nørrebro

Nørrebro er en fusjon av kulturer, og jeg elsker mangfoldet som denne bydelen har å tilby. Her finner du et utall av utenlandskinspirerte supermarkeder og butikker med spennende varer som du ikke finner andre steder i København.Sjøene er byens oase

Noen ganger har jeg bare behov for en lang og god spasertur, og da fungerer sjøene som en oase midt i byen. Ender, joggere og forelskede par i skjønn forening, omgitt av vakker natur. Jeg kan aldri få nok av det.Unike Christiania

 

Det finnes ikke mange steder som er så annerledes og underfundige som Christiania. Fristaden med alle sine spesielle mennesker, det alternative livet og vakker natur er en like stor opplevelse hver gang. Det må rett og slett oppleves.Ta en tur med kanalrundfarten

De Amsterdam-inspirerte kanalene er fantastiske, og med kanalrundfarten får du sett mange av Københavns herligheter. I tillegg får du frisk luft ute på vannet.

Svømmetur i det fri

Når sommeren gjør sitt inntog for alvor, elsker jeg en tur ut i det blå. En svømmetur i Kalkgraven eller ved Amager Strandpark kan få enhver vanskelig dag til å føles lett.

Kunst på Arken

Ishøj er en forstad til København og spesielt kjent for museet Arken. Hit drar jeg ofte for å besøke de utrolige kunstutstillingene som museet arrangerer, og samtidig er stranden der ute helt fantastisk.Tid for cocktail

 

Jeg liker godt å ta en tur på byen med venner i weekenden, og det er flere cocktailbarer jeg kan anbefale. The Drunken Flamingo, Miami Bar eller Club Mambo er blant mine favoritter – dra dit og se hvorfor.

Når sulten melder seg

Den danske matkulturen er rik, men jeg er også veldig glad i utenlandskinspirert mat. Da drar jeg ofte på Lélé Street Kitchen, som serverer lett og lekker mat. Skal det være mer tradisjonell, dansk mat, bør du prøve Höst, Puk, Det lille Apotek eller Frk. Barners Kælder, som alle tilbyr noe av det beste fra det danske kjøkken.

Tivoli – moro i sentrum

Og så har vi naturligvis Tivoli, som er et eldorado for så vel barn som voksne (og alle barnlige sjeler). Dra dit og prøv de mange attraksjonene og/eller se de mange flotte tingene som fornøyelsesparken også har å tilby.

Med andre ord: København har alt!