Sommer i København

av Cecilie

Strædet

Først og fremst elsker jeg København når byen summer av liv om sommeren. I stedet for å følge turiststrømmen nedover Strøget, vil jeg varmt anbefale en sidegate til Strøget ved navn Strædet. Strædet er en hyggelig gate full av kafeer, blomsterhandlere og Vintage-butikker. Her trives jeg godt med en deilig iskaffe fra CafeKys i hånden på jakt etter annerledes funn til boligen.

Tørst på cocktails?

Ikke langt fra Strædet ligger mine to yndlingscocktailbarer; Fugu Cocktailbar og Ruby’s. Fugu Cocktailbar har en liten bakhage. Med en cocktail i hånden er denne bakhagen det perfekte sted å tilbringe en hyggelig sommerkveld. Ruby’s har byens beste cocktails, men ligger litt gjemt langs Gammel Strand. Bare en kort spasertur fra Fugu ligger Ruby’s, med en inngang som er merket med et flagg i stedet for et vanlig skilt. Så neste gang du går på Gammel Strand, bør du se etter et hvitt flagg med et rødt kors på. Da er du sikret en herlig kveld med nydelige cocktails!

Kanalrundfart

For meg er det ikke sommer uten en kanalrundfart! Hopp på båtene i Gammel Strand eller i Nyhavn, len deg tilbake og nyt København. Det er en fin måte å oppleve København på, fordi du får med deg høydepunktene.