Med svenske øyne

av Christopher

#myCPH #myCopenhagenChristopher #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

København på to hjul

Som svensk tilflytter er det avslappende og matglade København noe av det jeg setter aller mest pris på. Det nyter jeg ofte, men jeg er også veldig begeistret for de sykkelvennlige gatene i hele byen. Derfor vil jeg alltid anbefale deg å leie en sykkel på hotellet, fordi du kan komme deg raskt rundt og oppleve mye på veien.

Personlig er jeg ingen stor shoppingfan og foretrekker heller å farte rundt og se hva hovedstaden har å tilby når jeg har en fridag i København.

Mat og utsikt i indre by

Min første destinasjon kunne være Torvehallerne på Israels Plads like ved Nørreport stasjon. Hvis jeg har tid, kan jeg bruke flere timer på bare å vandre rundt og føle atmosfæren og smake på de lokale spesialitetene. Herfra tar jeg gjerne sykkelen til Rundetårn, som er Europas eldste fungerende observatorium med en historie som går helt tilbake til 1642. Du kan også gå hele veien opp til toppen og nyte utsikten over København, og på vei opp eller ned kan du besøke museet i tårnet, som har gratis inngang.

"Smørrebrød" – et must

Det velkjente danske "smørrebrød" er fantastisk, og Café Sorgenfri i Knabrostræde serverer lekre smørrebrød i hyggelige omgivelser. Og jeg må naturligvis ha "en lille én" til maten.

Opplev Christiania

Mett og tilfreds sykler jeg mot Christianshavn og Christiania. Denne unike fristaden er noe for seg selv, og det er deilig å gå rundt vannet og nyte naturen og stillheten. Du bør også benytte anledningen til å gå inn i de små butikkene og kafeene, hvor du alltid kan finne noe morsomt.

Det skandinaviske kjøkken

Du får gått og syklet en del på turen, så etter Christiania legger jeg veien mot hotellet for å hvile føttene og fordøye alle inntrykkene før jeg skal ut å spise om kvelden. Jeg har da reservert bord på Restaurant Høst, som ligger i Nørre Farimagsgade. Restauranten har fått to internasjonale priser for sin design, og man får servert moderne skandinavisk mat uten å tømme lommeboken helt.

En verden av øl

En lang dag går mot slutten, men før jeg går hjem til hotellet, tar jeg en snartur innom Ørsted Ølbar bare 300 meter fra restauranten – i retning mot hotellet. Med 13 forskjellige typer øl fra mikrobryggerier på fat og et kjempemessig utvalg på 185 ulike flaskeøl finner man her noe for enhver smak. Du merker den danske gjestfriheten når bartenderen hjelper deg med å velge en øl som passer for deg, og du får prøvesmake på fatøl til du finner den rette. Dessuten er det mulig å hyggeprate i baren og spille bordfotball hvis du heller foretrekker det.

Slik er min perfekte dag i København. Jeg håper du vil nyte den like mye som jeg gjør.