Hele København på sykkel

av Domenico

#myCPH #myCopenhagenDomenico #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

Når jeg har tid til å utforske byen, gjør jeg det oftest på sykkel. Det er den enkleste måten å komme rundt på i København, siden byen er så godt tilrettelagt for syklister.

Les guiden for sykling i København (ENG)

En tur på Bryggen

Ofte setter jeg kursen mot Islands Brygge, som er et fantastisk område. Promenaden langs kanalen, som strekker seg fra Islands Brygge og helt ut til Sydhavnen, er et favorittområde. Og det er spesielt fint om sommeren. Jeg elsker livet rundt friluftsbadet ved Langebro. Alle de små gressflekkene langs promenaden brukes flittig til alt fra soling og fotball til grilling med venner.

Københavns arkitektur

Sykler du videre, får du en smakebit av den moderne københavnske arkitekturen representert ved Gemini-bygningen og Metropolis-bygningen ved Sluseholmen i Sydhavn. Et par estetiske perler som jeg stadig forføres av. Ved Gemini finnes det praktisk nok en bro som er delt opp i sykkel- og fotgjengerfelt. Broen forbinder Islands Brygge med det nye boligkvartalet bakFisketorvetog hotelletCopenhagen Island. Jeg anbefaler særlig å besøke broen om kvelden, når er den opplyst.

En tur i Frederiksberg Have

Er du i likhet med meg glad i naturen, kan også Frederiksberg Have anbefales. Jeg elsker å rusle rundt og nyte de vakre, landlige omgivelsene sentralt i København både om sommeren og vinteren.

Byfornyelse i Ørestaden

En (ennå) delvis uoppdaget perle er Ørestaden, hvor jeg gjerne tar en sykkeltur hvis tiden strekker til. Det skjer masse der ute for tiden, og byfornyelsen har brakt mange ting med seg. Særlig elsker jeg de prisbelønnede bygningene som 8-tallet, VM Husene og VM Bjerget, og ved førstnevnte finner du Timos Café, som absolutt er verdt et besøk enten for lunsj eller en kopp kaffe.

Stemning rundt sjøene

Som du kanskje skjønner, har jeg mange favorittsteder i København, men et av de som topper listen, er sjøene. Både til fots og på sykkel er det en herlig opplevelse å bevege seg rundt på stiene langs sjøene, og Dronning Louises Bro, som går på tvers av et par av sjøene, er et av de mest stemningsfulle steder du kan oppleve en solfylt vår- eller sommerdag. En dag vil jeg bo med utsikt ut mot en av sjøene. Det må være den mest fantastiske beliggenhet.

Gode råd til shopping

Når jeg drar inn til sentrum, er det hovedsakelig for å shoppe. Her er butikkene jeg liker best Storm, Norse Projects, Wood Wood, Henrik Vibskov, Normann, COS og Magasin. Bladkiosken i Magasin er dessuten en av de mest velassorterte, og her finner du de beste mote- og livsstilsmagasinene som jeg selv ynder å lese.

Pitstop med servering

Opplevelser og shopping er slitsomt, og når sulten eller trangen til noe søtt melder seg, er jeg veldig begeistret for et lite konditori/kafé i Store Kongensgade, som heter Taste. Det drives av franskmannen Bernard, og her får du både en deilig sandwich og en latte med et kakestykke til.

Høye smørbrød eller spagetti bolognese

Jeg elsker italiensk mat, og den beste får du på La Vecchia Signora i Grønnegade. Jeg er også veldig glad i det klassiske danske "smørrebrød", og her legger jeg veien forbi restaurant Kronborg i Brolæggerstræde.

For de kunstinteresserte

Minst en gang i året besøker jeg Louisiana, Arken, Glyptoteket og Statens Museum for Kunst for å oppleve de fantastiske utstillingene, og om sommeren er minst én havnerundfart et krav.

Byens beste barer

Skal jeg oppleve nattelivet sammen med vennene mine, foregår det som regel på Jailhouse, Café Oscar, Ruby, The Barking Dog eller Bar 7.

Tilbud på overnatting