Hele København på sykkel

av Domenico

#myCPH #myCopenhagenDomenico #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

Når jeg har tid til å utforske byen, gjør jeg det oftest på sykkel. Det er den enkleste måten å komme rundt på i København, siden byen er så godt tilrettelagt for syklister.

Les guiden for sykling i København (ENG)

En tur på Bryggen

Ofte setter jeg kursen mot Islands Brygge, som er et fantastisk område. Promenaden langs kanalen, som strekker seg fra Islands Brygge og helt ut til Sydhavnen, er et favorittområde. Og det er spesielt fint om sommeren. Jeg elsker livet rundt friluftsbadet ved Langebro. Alle de små gressflekkene langs promenaden brukes flittig til alt fra soling og fotball til grilling med venner.

Københavns arkitektur

Sykler du videre, får du en smakebit av den moderne københavnske arkitekturen representert ved Gemini-bygningen og Metropolis-bygningen ved Sluseholmen i Sydhavn. Et par estetiske perler som jeg stadig forføres av. Ved Gemini finnes det praktisk nok en bro som er delt opp i sykkel- og fotgjengerfelt. Broen forbinder Islands Brygge med det nye boligkvartalet bakFisketorvetog hotelletCopenhagen Island. Jeg anbefaler særlig å besøke broen om kvelden, når er den opplyst.

En tur i Frederiksberg Have

Er du i likhet med meg glad i naturen, kan også Frederiksberg Have anbefales. Jeg elsker å rusle rundt og nyte de vakre, landlige omgivelsene sentralt i København både om sommeren og vinteren.

Byfornyelse i Ørestaden

En (ennå) delvis uoppdaget perle er Ørestaden, hvor jeg gjerne tar en sykkeltur hvis tiden strekker til. Det skjer masse der ute for tiden, og byfornyelsen har brakt mange ting med seg. Særlig elsker jeg de prisbelønnede bygningene som 8-tallet, VM Husene og VM Bjerget, og ved førstnevnte finner du Timos Café, som absolutt er verdt et besøk enten for lunsj eller en kopp kaffe.

Tilbud på overnatting