Besøk vakre København

København er en dynamisk og vakker by med mange severdigheter. Byen er en spennende blanding av gammelt og nytt, og man har sørget for å bevare de gamle bygningene og lage flotte samspill med nyere arkitektur. Uansett hva du er ute etter; kunst, arkitektur, historie, undergrunnskultur eller shopping, så har København det. Bo på det moderne og sentrale Hotel The Square i hjertet av København, og opplev den spennende danske hovedstaden.

Ting å gjøre i København

København oppleves best til fots. Byen er fantastisk sammensatt av både gammel og ny arkitektur, særlig i sentrum av byen. Her er det brosteinsgater og smale smug som har blitt bevart siden middelalderen. I den motsatte enden finner man Islands Brygge og Ørestad på øya Amager. Her blomstrer den nye og moderne arkitekturen. 

I fristaden Christiania kan man se veldig oppfinnsom og annerledes arkitektur, og det er i det hele tatt en helt egen stemning her. Christiania er en liten autonom fristad i bydelen Chrstianshavn, og den er en av Københavns mest populære attraksjoner. 

Havnefronten har også blitt beriket med mye flott arkitektur de siste årene. Den nyeste perlen er det Kongelige Teaters Skuespilhus på Kvæsthusbroen. Herfra kan du se over til Operaen, som tross sin omdiskuterte arkitektur er et spesielt og spennende byggverk.

Opplev noen av de spennende attraksjonene utenfor København

Hotel The Square er en herlig base midt i København. Hotellet ligger bare et par minutters gange fra Københavns Hovedbanegård, sentralstasjonen. Herfra kan man ta toget til noen av de spennende attraksjonene som finnes utenfor byen. 

Det store og flotte kunstmuseet Louisiana i Humlebæk, ca 45 minutters tog tur fra Hovebanegården, er absolutt verdt et besøk. De har store utstillinger og en imponerende samling av verker fra verdens mest fremtredende kunstnere. Det flotte museet ligger i en vakker hage som går ned til havet, og her kan man se over til Sverige. 

Hvis man fortsetter litt lengre nordover, finner man Kronborg Slott i Helsingør. Slottet er kanskje mest kjent for å være stedet hvor Shakespeares Hamlet foregår. I tillegg er det et av de viktigste renessanseslottene i Nord-Europa. På veien tilbake til byen kan man ta en stopp i Klampenborg og gå i Dyrehaven, en skog hvor rådyr og andre ville dyr går rundt.